Sommarbrev

"Den sjunde dagen hade Gud fullbordat sitt verk, och han vilade på den sjunde dagen efter allt han hade gjort. Gud välsignade den sjunde dagen och gjorde den till en helig dag, ty på den dagen vilade Gud sedan han utfört sitt skapelseverk." 1 Mosebok 2:2-3

Vilan är inskriven som en självklar del av skapelsen. När Gud hade gjort det han skulle göra så vilade han och såg på det han skapat i tacksamhet. Samma livsrytm behöver du och jag bygga in i våra liv. En rytm där vi för det första: utför vårt verk. Med andra ord, försöker utföra det vi är skapade till att utföra, det vi har gåvor och kraft till. En rytm där vi för det andra: vilar när vi utfört det vi kan och har fått som gåva. I vilan påminns vi om att allt vi har och gör är en gåva från den Gud som håller allt i sin hand och som gett oss allt från första början. Du och jag behövs men endast Gud är oumbärlig.

Nu är det sommar, hitta det som ger dig vila, det som låter dina tankar vandra bort från alla kalendrar, måsten och möten. Och bjud in Gud i den vilan, låt hans Ande och ord få betjäna dig och ge dig ny kraft för kommande termin och dagar!

Här kommer information om sommarens gudstjänster, gemenskapsläger, renoveringen av Magasin13 och vem du kan höra av dig till under teamets semestrar:

GUDSTJÄNSTER UNDER SOMMAREN
3 juli 17.00 Gudstjänst inomhus, Samuel predikar. Vi firar nattvard. Aktivitet för barnen
10 juli 17.00, Grillning och andakt med Samuel på kyrkans baksida. Spel/kubb/saker att göra för barnen.
17 juli 17.00, Ekumenisk gudstjänst hos oss i Hovslätt Pingst, Joel Sundström predikar. Aktivitet för barnen
24 juli 10.00 (OBS tiden), Ekumenisk gudstjänst i Slättenkyrkan Norrahammar
31 juli 10.00 (OBS tiden), Ekumenisk gudstjänst i Equmeniakyrkan Hovslätt
7 augusti 17.00, gudstjänst i Hovslätt Pingst, Rune Andersson predikar
14 augusti 17.00, gudstjänst i Hovslätt Pingst, Chatrine Carlsson predikar. Aktivitet för barnen
21 augusti 17.00, gudstjänst i Hovslätt Pingst, Samuel Jonsson predikar. Aktivitet för barnen.

GEMENSKAPSLÄGER 27-28 AUGUSTI FLAHULTS UNGDOMSGÅRD
I slutet av sommaren kommer vi att ha en upptaktshelg för alla åldrar på Flahults ungdomsgård! Vi kommer starta vid lunchtid på lördagen den 27 augusti och avsluta vid lunch på söndagen. Mikael Hallenius kommer att vara med oss på lördagen och undervisa. Roliga aktiviteter och viktiga samlingar för barn och unga!

Mer info och möjlighet att anmäla sig på vår hemsida.

Gå genast in och boka in ett riktigt härligt dygn tillsammans med församlingen i augusti!

Anmäl dig och din familj här

RENOVERING AV MAGASIN13
På församlingsmötet i söndags tog vi upp behovet av att renovera Magasin13 och sa att renoveringarna kommer påbörjas efter semestern.

Anders Isacsson kommer vara ansvarig och samordnare för renoveringen. Och vi alla får vara med och hjälpa till efter bästa möjlighet och förmåga.

All information om hur man hjälper till, vilka veckor vi ska renovera och viktig kontaktinfo hittar du genom attklicka här!

ANSVARSVECKOR UNDER TEAMETS SEMESTER, v28-v32
Har du frågor om tro och om församling, har det hänt något i din närhet som du behöver dela med någon ledare i församlingen. Under v28-v32 är det anställda teamet i församlingen på semester. Men under de veckorna kan du nå följande personer från församlingsledningen:

Vecka 28 Fredrik Storsjö: 070-5456350
Vecka 29 Henrik Edlund: 072-7347202
Vecka 30 Christina Larsson: 073-5270474
Vecka 31 Maria Hallebo: 070-4386365
Vecka 32 Viktor Fransson: 070-9417333

BÖNEÄMNEN UNDER SOMMAREN
Be för våra läger på Långserum vecka 27! Be om Guds närvaro, gudsmöten och god gemenskap mellan alla deltagare.

Be för hösten med allt vad den innebär. Nya teamare och pastorsstudenter, konfauppstart och nytt tänk för våra ungdomar. Be om Guds ledning och kraft i allt!

Be för en höst där människor ska få möta Jesus i alla åldrar till tro, dop och lärjungaskap!

Med önskan om en välsignad sommar!

//Samuel Jonsson